torsdag 19. november 2009

Heimens fiskesuppe


Heimens fiskesuppe!
Jeg er utrolig glad i fiskesuppe. Veel ikke hvilken som helst fiskesuppe. Men en med masse smak, flere fiskeslag og masse reker. Fiskesuppe er utrolig lett å få kjempegod, og det er bare å slumpe i vei og bruke smakssansene underveis. Så blir det utrolig godt. Og en varm suppe full av godsaker varmer innenfra en kald novemberkveld. Duger både som hverdagsmiddag og til fest!


Til 4 personer


1-2 løk
1-2 fennikkel
1 liten sellerirot
2 rød paprika
2 rød chili uten frø
2 ss revet ingefær
4 fedd hvitløk
½ sitron
2-3 ss tomatpurè
1 liter (++) fiskekraft. Her kommer det an på hvor god tid du har. Hjemmelaget fiskekraft er veldig bra, men tar masse tid. Fiskefond, spedd med litt vann, blandet med en boks hummersuppe er ti ganger bedre enn fiskebuljongterninger, og er minst like kjapt.
2 dl tørr hvitvin

1 kg fisk fordelt på 3-4 fiskeslag Jeg bruker ofte laks, torsk, steinbit og breiflabb. Men her er det smak og behag som gjelder. Ett godt triks er å gå innom fiskebutikken rett før det stenger, da har de ofte en god pris å gi for litt småbiter av fisk. Be de gjerne filetere den og fjerne skinnet på fiskehandlen så slipper du unna med litt jobb når du kommer hjem.
400 g reker. Ta deg bryet med å rense, det er bare så utrolig mye bedre.
En stor neve frisk koriander

Salt og pepper etter smak

Hakk løk og stek den blank og myk i bunnen av kjelen, i blandet litt smør. Hell over fiskekraft/fiskefond/hummersuppe og vin. Ha oppi presset hvitløk, sitronsaft, ingefær og tomatpurè. La det stå og småkoke minimum 10 minutter, eller den tida det passer. Skjer opp resten av grønnsakene i strimler, og skjær fisken i litt større strimler, og rens rekene. Smak.
Ha oppi resten av grønnsakene og chilien, la de småkoke 5- 10 minutter, tilpass væskemengden med vann eller mer fiskekraft alt etter smak. Ha oppi fiskebitene og la gryta koke opp og trekke til fisken har endret farge. Smak. Ta oppi rekene og en neve koriander, og rør halvveis rundt. Det er selvfølgelig også godt med skjell i :)


Serveres med varme baguetter, olivenpate og pesto. Eller ”knaskebrød” :
Tynne loffskiver delt i to. Smørt med en blanding av smør, sitron, hvitløk og urter og grillet i ovnen til skivene blir brune i kantene.

En god hvitvin til gjør dagen :)

2 kommentarer:

  1. Takk for fine oppskrifter.
    Du sier at du er glad i fisk, og derfor vil jeg invitere deg til www.superkokken.no Denne uken er det sjømat - daglig nye oppskrifter på fisk og skalldyr. Vær velkommen.
    Beste hilsen fra Superkokken :-)

    SvarSlett