Så satt man der da, ensom og forlatt en helt vanlig onsdagskveld. Barna i seng og fruen på konferanse, ufyselig høstvær ute og litt for kaldt inne…
Sofaen og ullteppet lokker, men så var det rumlinga i magen da. Brødet i skuffen frister ikke nevneverdig, kjøleskapet venter på morgendagens lønning, i frysen er det fiskepinner(som eldstemann absolutt ville ha, men aldri spiser..) og frossenburgere fra en eller annen barnemiddag.
Ikke noe som trigger gourmeten som visstnok finnes der inne et sted.
Men jeg er sulten, og begynner en slags ekspedisjon i skap og skuffer, hva har vi egentlig….
Finner en liten bunt vårløk og chilli, på benken er det lime og hvitløk, hmm lukter litt Asia dette. Henter en stol så jeg rekker lengst bak i høyskapet hvor jeg skimter…..jess, en boks kokosmelk. Var det ikke en kylling filèt i frysen og diverse buljongterninger i skuff nummer to?
Plutselig begynner inspirasjonen å flomme, to stekepanner freser på komfyren, cd spilleren snurrer…….og vips, med en liten fløteskvett i gryta til slutt så sitter jeg ved vinduet og nyter en hot thai kyllingsuppe à la maison.
Kjedelig å lage god mat alene? Nei, absolutt ikke, men ikke alltid like lett å komme i gang.
Ta et dypdykk i gjemte kjøkkenskatter, så ligger gjerne inspirasjonen på lur bak nugattiboksen..
Vegard
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar