søndag 15. mai 2011

Marengskake


Har du lyst på en kake til 17. mai, men vet ikke helt hvilken? Dette har vært min favorittkake i mange år. Den er enkel å lage, og blir kjempegod. Passer utmerket til 17.mai, men kan og spises til alle andre gode anledninger resten av året. Må prøves!

Marengsbunn
6 eggehviter
300 g sukker
1 ss eddik

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker, litt av gangen, eddiken til slutt. Pisk til marengsen er skikkelik stiv.
Legg et bakepapir på en stekeplate og tegn en sirkel på ca 24 cm i diameter. Fordel den ustekte marengsen som en kake innenfor sirkelen. Bak cen ca 1 time på 140 grader i ovnen og la den bli avkjølt.

Fyll
250 g mascarpone
Saften av 1 lime
1 ss melis
2 ss creme fraishe
frø av en vaniljestang

500 g bær

Rør mascarpone lufitg med limesaft, melis, crame fraishe og vaniljestang og fordel fyllet på midten av marengsbunnen.
Legg bær på. Det er selvfølgelig best med friske bær, men det duger også bra med frossene bjørnebær eller bringebær.

Hvis du ikke skal servere kaka med en gang, kan du gjøre alt klart og "montere" den rett før servering. Dette er spesielt viktig hvis du bruker frosne bær.

NB: Kaka er ikke spesielt mektig, så de fleste tar et par kakestykker....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar