Deilig forrett som krever lite forberedelse, og er enkel å lage. Smaksrik, men samtidig mild og god, smaken av sjø kommer virkelig til sin rett.
Ingredienser:
Små stykker med breiflabb
1 lang spekeskinkeskive pr stykke (serranoskinke)
1/2 ts grov sennep pr stykke
finhakkede urter
olivenolje
limesaft
småtomater
rømme
urter
sitronsaft
hvitløk
pepper
poteter
salt
pepper
Slik gjør du det:
Rømmeblanding
Finhakk en blanding av bladpersille, koriander og timian. Hell olivenolje over så det dekker urtene. Tilsett saften av 1/2 lime og ta av ca halvparten til fisken. Rør inn 1 lite fedd finhakket hvitløk. Del småtomater i fire, og bland dem sammen med urtene. Bland inn rømme, og smak til med salt og pepper.
Fisken
Del fisken inn i passende porsjonsstykker. Smør ca 1/2 ts sennep på den ene siden av hvert fiskestykke. På samme side legger du på ca 1 ss med urteblandingen (urter, limesaft og olivenolje). Rull til slutt fiskestykke inn i en spekeskinkeskive.
Stek deretter fisken i 4-5 min på sterk varme eller grill.
Samtidig sprøstker du tynne skiver med amadinepoteter i olivenolje. Krydre med salt og pepper.
Server hvitvin ved siden av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar