tirsdag 24. november 2009

Fantastiske matopplevelser, - i Oslo.

Cru www.cru.no
Vårt møte med Cru, og den engasjerte kelner, var fra første øyeblikk overbevisende. Selv om vi dukket opp en halv time før avtalt tid, var bordet klart og vi ble servert hvitvin. Når vi ble flere rundt bordet oppdaget vi raskt at det at restauranten satser på noe, gjør også at den velger bort noe annet. Den siste ankomne prøvde nemlig å be om øl, men det serveres ikke. Vi lot kelneren bestemme vinene for oss, og angret ikke. Dette var noe han kunne. Han fortalte med sjelden innlevelse om de ulike vinene, slik at man nesten kunne smake vinen bare av hans beskrivelse.

Cru velger en liten meny, basert på tilgjengelige råvarer. Du finner derfor ikke menyen andre steder enn skrevet på veggen, og fortalt av kelnerne. Likevel var det vanskelig å velge…

Mens vi tenkte ble vi servert godt brød og hjemmelaget flattbrød med rørt smør.

Valget vårt falt på
Kamskjell fra Hitra med mandarin og pinjekjerner
Det var godt det. Så masse smak, og akkurat passe stekt kamskjell som bare smelta på tunga.

Oksekjake i rødvin

Kjøttet hadde ligget i rødvin et døgn så vidt jeg husker, og var kjøtt med masser av smak. Og når vi skulle skjære i det var det så mørt at kniven bare skle gjennom. Og ved siden av var det fiken, det var overraskende, men veldig godt. En selleripurè var helt perfekt ved siden av.

Ost
Vi fikk fire oster, som jeg ikke husker navnet på. Om dem kan sies at jeg likte alle ostene bedre enn gutta. Ved siden av de fikk vi et brød som passet helt utrolig godt sammen med portvinen vi fikk. I tillegg kom et lite glass med grønne tomater som var verdens beste følge til skarpe oster.

Eplesufflet, mandelkake og ripssorbet
Det blir helt stille rundt bordet. Det var bare sååå fantastisk.
Og her har også restauranten valgt bort kaffemaskin til fordel for presskannekaffe. Det de har det kan de, og da savnet vi verken espresso eller øl.. !

Vi har funnet VÅR restaurant. Anbefales!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar