fredag 16. august 2013

Piroger

Piroger er en undervurdert ting. Fantastisk kveldskos, niste til uteskoledager, skøytetyr, båttur eller som lunsj. Det som også er supert er at man kan lage flere forskjellige fyll alt etter familiens ønsker. Å tilfredstille flere ønsker på en gang, er ikke annet enn en ønskedrøm i hvert fall i vår barnefamilie.



Deig til piroger (til ca 20 prioger)

3 dl melk
100 g smør, margarin
50 g fersk gjær
1 ts salt
3 egg
Hvetemel  (du kan også halvblande med halvparten durumhvete) til deigen blir passe og slipper bollen (ca 1, 2 liter)

Fyll

Lag fyllet mens deigen hever.
 
Se hva du har i kjøleskapet, og lag fyll ut fra det. Jeg har brukt både kjøttdeigrester, kyllingrester, sterk pølse, spinat og allslags ost. Jeg har også lagd alle ingrediensene klare og latt ungene blande overraskelsesfyll i alle pirogene. Det er gøy, det!
Småtrollas drømmefyll:
Små biter av kjøttpølse
Terninger av norvegia
Ketchup
 
Disse pirogene har eget navn som pølserundsstykker hos oss.
 
Gretes spesialfyll:
2 stk kyllingfilet
2 ss olivenolje
2 store ss youghurt naturell
2 ts pesto
Saften fra 1 lime
2 chili uten frø, finhakket
salt og pepper
1 stor vårløk
3 ss finhakkede urter (eksempel persille, dill, koriander og estragon)
100 g fetaost eller mozarellaost
 
Kutt kyllingfiletene i små biter, og bland alle ingrediensene over til en grøt. Stek på svak varme i 10-15 min.  Smuldre ost i til slutt.
 
Trykk deigen ut til rektangler eller kjevle om du vil. Legg fyllet i en stripe på midten (2-3 ss) og rull sammen pirogene. Legg skøyten ned, la de heve i ca 10 min. Pensle med egg før steking.
Stek på 225 grader i 15-20 min.
 
Snaddermat!
 



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar