søndag 25. august 2013

Ørret og torsk på grønnsaksseng med urtepoteterDette er en av de hverdagsmiddagene hvor det på altfor kort tid plutselig var helt tomt for mat. Oppskriften nedenfor er ikke beskrevet nøyaktig når det gjelder mengde og forhold. Men må tilpasses av den som lager middagen.

Fiskefilet, her i torsk og ørret til riktig antall familiemedlemmer.  (Hos oss heter ørrett også laks, for da spiser alle den....)
Fennikkel
Ingefær
Cherrytomater
Vårløk
Squash
Sitron
Pepper
Salt
Ingefær
Smør.

Fyll en ovnsfast form med grønnsakene i gode biter. Tomatene bør beholdes hele. Rasp over litt ingefær. Legg fiskefiletene over grønnsakene i formen(husk å be de ta av skinnet i butikken, så har du mindre igjen å gjøre hjemme). Kvern over med pepper og maldonsalt og legg noen sitronskiver på toppen. 2-3 klatter med smør til slutt.

Ta folie over formen og sett den inn i ovnen på 225 grader i ca 25 min eller til fisken er ferdig (avhengig av hvor tykk fisken er).
Poteter
Amadinepoter, delt i 4
Friske urter (jeg brukte estragon, salvie, bladpersille og dill) 1/2-1 dl
Saften av 1 halv lime
2-3 ss olivenolje
2 knuste hvitløksfedd
Salt og pepper

Del potetene i fire. Legg dem i en ovnsfast form. Finhakk urtene, hell over limesaft og olivenolje. Bland i hvitløksfeddene.Det skal se ut som en grønn grøt. Hell over potenene og sørg for at de blir smørt inn i blandingen. Kvern over med salt og pepper.

Sett inn potetene i ovnen i 25 minutter på 225 grader, samtidig med fisken.Rør rundt i potetene et par ganger under steketiden.  Hvis potetene ikke er ferdig når fisken er ferdig, skru opp temperaturen og sett dem på øverste rille siste 5 min.

Potetene passer også ypperlig til tapasretter.

Ungene vil helst ha sandefjordsmør til all fisk. Så det fikk de :)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar