søndag 25. august 2013

Verdens beste loff


Denne loffen har blitt en gjenganger her i huset. Den har utrolig god smak, er holdbar og lett å lage. Bedre kombinasjon enn det finnes vel egentlig ikke. Så herved anbefales den. Jeg skal ikke ta æren fra å ha laget oppskriften, den har jeg funnet i Wenche Frølich sin bok om mel og menn, som forøvrig er en mye brukt bakebok her i huset.

Sett en fordeig:
4 dl vann
25 g gjør
7 dl hvetemel

Dekk det til med plast og la det stå lunt i 2 timer eller lenger. Her har den stått helt til dagen etter uten at det gjør noe.

Resten av loffen:
1 egg
1-2 ts salt
3 ss olivenolje
5- 6 dl hvetemel

Rør og kna resten inn. Ha mel på benken (eller rett på bakeplaten), hell deigen ut og kjevle den, eller trykk den ut til et rektangel. Rull rektangelet sammen til en loff, og la det stå til heving i 1/2 - 1 time.

Pensle loffen med egg. Stek det midt i ovnen ved 200 grader i 25 minutter.

Server med godt pålegg, eller ved siden av en middag.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar