Reker med avokado
1/2 kg ferske reker renset
2 vårløk, hakket
2-4 ss hakket bladpersille
2 ss dill
Saften av en halv sitron
1 ss balsamico
1 hvitløksfedd
Grovkvernet pepper
1 hakket avokado
Rens rekene, bland sammen med vårløk og urtene. Rist sammen dressing av sitron, hvitløk og balsamico og hell over rekeblandingen. Rør rundt og sett i kjøleskapet. Bland i avokadoen rett før servering.
Anrett porsjonsvis på tallerken med ruccolablader. Server sprøstekt brød smørt med basilikumpesto.
Blåskjellgryte
3 nett med blåskjell
2 poser med sjalottløk
3 ss smør
6 fedd hvitløk
3 chili
6 dl hvitvin
4 dl vann
saften av en sitron
1 fløte
1 neve hakket bladpersille og dill
Vask og rens blåskjellene. Hakk løk og hvitløk og surr disse i en stor kjele til det blir blankt, ha i chili. Hell over vann og vin og la koke opp. Ha i blåskjellene, sett på lokket og la de dampes på sterk varme til skjellene har åpnet seg. Ta skjellene ut og sorter vekk uapnete skjell. Hell en fløte i kraften og la det koke opp. Smak eventuelt til med sitron og pepper. Hell kraften over skjellene og dryss urtene over. Serveres med godt brød til.
Vi hadde en chilensk sauvignon blank til både forrett og hovedrett
Ostekake med bringebærsaus og frisk frukt
8 digestive kjeks
40 gram smeltet smør
1 knapp ts kanel
1 ss vann
smuldre kjeks og bland med smeltet smør og kanel i en food prosesser, tilsett vann om nødvendig. Fordel i en kakeform eller annen form med avtagbar bunn. 7-8 min i 200 grader
400 gram philadelphia light
2 egg
1 dl siktet melis
1 ts vaniljesukker
Bland ingrediensene og fordel over den forstekte bunnen. 35 minutter på 180 grader.
Bringebærsaus
Bringebær og sukkerlake. Moses og siles.
Anrett på tallerken med bringebærsaus og friske frukter (sesongens) .
Da burde alt være klart for en god kveld :)
1/2 kg ferske reker renset
2 vårløk, hakket
2-4 ss hakket bladpersille
2 ss dill
Saften av en halv sitron
1 ss balsamico
1 hvitløksfedd
Grovkvernet pepper
1 hakket avokado
Rens rekene, bland sammen med vårløk og urtene. Rist sammen dressing av sitron, hvitløk og balsamico og hell over rekeblandingen. Rør rundt og sett i kjøleskapet. Bland i avokadoen rett før servering.
Anrett porsjonsvis på tallerken med ruccolablader. Server sprøstekt brød smørt med basilikumpesto.
Blåskjellgryte
3 nett med blåskjell
2 poser med sjalottløk
3 ss smør
6 fedd hvitløk
3 chili
6 dl hvitvin
4 dl vann
saften av en sitron
1 fløte
1 neve hakket bladpersille og dill
Vask og rens blåskjellene. Hakk løk og hvitløk og surr disse i en stor kjele til det blir blankt, ha i chili. Hell over vann og vin og la koke opp. Ha i blåskjellene, sett på lokket og la de dampes på sterk varme til skjellene har åpnet seg. Ta skjellene ut og sorter vekk uapnete skjell. Hell en fløte i kraften og la det koke opp. Smak eventuelt til med sitron og pepper. Hell kraften over skjellene og dryss urtene over. Serveres med godt brød til.
Vi hadde en chilensk sauvignon blank til både forrett og hovedrett
Ostekake med bringebærsaus og frisk frukt
8 digestive kjeks
40 gram smeltet smør
1 knapp ts kanel
1 ss vann
smuldre kjeks og bland med smeltet smør og kanel i en food prosesser, tilsett vann om nødvendig. Fordel i en kakeform eller annen form med avtagbar bunn. 7-8 min i 200 grader
400 gram philadelphia light
2 egg
1 dl siktet melis
1 ts vaniljesukker
Bland ingrediensene og fordel over den forstekte bunnen. 35 minutter på 180 grader.
Bringebærsaus
Bringebær og sukkerlake. Moses og siles.
Anrett på tallerken med bringebærsaus og friske frukter (sesongens) .
Da burde alt være klart for en god kveld :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar