søndag 11. juli 2010

Grillfest til 20

60 grillspyd
10 pakker foliebakt fisk
3 pakker pølser
Tomatsalat
To grønne salater
En stor bolle guachamole
3 små boller med tzatziki
Knaskebrød
Skål med løkblanding
1 potetsalat
Fersk loff
Lomper

Til dessert
En kasse jordbær
Sukker og fløte
I vannmelon i biter
Marshmellows til grilling


Grillspyd
Vi hadde ca halvparten kyllingfilet og ytrefilet av okse til grillspyd. Det gikk med ca 3 kg ytrefilet og 3 kg kyllingfilet fordelt på fire ulike marinader. Mengden må tilpasses kjøttmengden. Kjøttet ble delt i passe store biter og tredd på våte tregrillspyd:

Marinade til oksekjøtt 1

Youghurt naturell
Raspet fersk ingefær (en stor bit)
4 finhakka chili
Olivenolje

Marinade til oksekjøtt 2
Balsamico
Grovkvernet pepper
Flere Hvitløksfedd
Olivenolje

Marinade til kylling 1
Olivenolje
Sitronsaft
Flere skjeier ferdig pesto

Marinade til kylling 2
Olivenolje
Sitronsaft
Italiensk grillkrydder

Foliebakt fisk
Vi brukte lyr og lange i fiskepakkene totalt ca 2,5 kg
Fiskepakkene ble pakket med
En klatt smør
En halv grovhakket vårløk pr pakke
Finhakket dill og bladpersille (tilsvarende en skjei pr pakke)
To sitronskiver i hver pakke
Dryss med havsalt og grovkvernet pepper.

Tomatsalat
En stor bolle med tomatsalat:
Skivete tomater ca 1,5 kg
1 hel finskåret rødløk
4 skivete mozarella
Legges lagvis
Risle litt olivenolje over, og gi et dryss med grovkvernet pepper.
Pynt med basilikumblader eller bladpersille

Grønn salat
2 Brokkoli (legg brokkolibuntene i nykokt vann og la de stå ca 5 min, hell av vannet)
5 epler skåret i båter
1 pakke ruccola salat
1 stor frisè salat
1 neve bladpersille
Rør inn 4-6 ts med basilikumpesto

Guachamole
5 avokadoer
3 finhakka chili
Saft av 2 lime
2 ss olivenolje
Nykvernet pepper


Skåler med løkblanding
Finhakka rødløk
Finhakka vårløk
Finhakka gressløk
Finhakka chili

Tzatziki
En revet agurk
Saften av 1 sitron
To bokser tyrkisk youghurt av 500 g
4 ss olivenolje
4 pressede hvitløksfedd
Litt finhakket bladpersille

Knaskebrød
2 loff i tynne skiver
Smøres godt med en blanding av:
Smør (en boks bremykt)
Sitronsaft av ½ sitron
1 neve finhakket bladpersille
3-4 hvitløksfedd presset
Stekes på grill på 250 grader til skivene blir brune i kantene og sprø.
Serveres varme

1 potetsalat
2 poser amandine poteter
En bolle med finhakkede urter av dill, bladpersille, timian, salvie
1 bunt vårløk, finhakket
Saft av 1 sitron
Olivenolje ½ dl
Mye grovkvernet pepper
En klype salt
1 boks youghurt av 500 g

Alle gjestene grillet maten sin selv på utlånt grill fra barnehagen. Bord til 20 var det plass til i hagen. Bordene var pyntet med norgesglass med roser fra hagen
Vi hadde bestilt fint vær og fikk det !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar