søndag 28. februar 2010

Treretters i fjellheimen

Det kan selvfølgelig diskuteres om Bortelid kan defineres som fjellheimen. Hyttetur, snø, ski sto på agendaen, men man kan jo ikke grille pølser hele dagen. Så vi bestemte oss for å lage en treretters med inspirasjon fra de norske fjell. Vi skulle på en ukjent hytte og måtte derfor tenke litt i forhold til behov for utstyr og ingredienser.. I tillegg visste vi at alt skulle fraktes gående på ski den siste biten.

Salat med fenalår og jordbær
200 g fenalår i skiver
1 pære delt i lange tynne skiver
1 hjertesalat
1 beger cherrytomater delt i to
200 g jordbær delt i skiver

Til dressing:
Rist balsamico og god olivenolje over.

Server godt brød ved siden av

Riv fenalåret og salaten , del resten av ingrediensene og bland.

Vi åpnet en italiensk Valpolicella til forretten og beholdt samme vin til neste rett også.


Reinsdyrfilet med pære, potet og sopp
600 g reinsdyrfilet
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ss smør

4 poteter
4 pærer
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ss smør

1 sjalottløk
1 dl rødvin
1 ss balsamico
2 dl sjy
1 ss smør
litt brunost
smakes til med salt og pepper

100 g spinat
200 g sjalottløk
200 g sopp
salt
pepper
smør til steking


sett ovnen på 180 grader, steketid ca 20 minutter
Skrell potetene. Skjær poteter og pærer i en halv cm tykke skiver. Stek dem i smør og krydre med salt og pepper. Stable potet og pære i fire "tårn" og sett dem i en ildfast form.

Skjær forsiktig av hinner på reindyrfileten. Smør den inn med salt og pepper. Stek den raskt i steikepanna til den får litt stekeskorpe og en fin farge. Legg den deretter i formen sammen med potetene og stek i ovnen i 20 minutter.

Del opp sjalottløkene i fire, skjær soppen i skiver. Riv av stilkene på spinaten. Stek løk og sopp til de har fått en fin farge og bland inn spinaten de siste 2 minuttene.


Sjokoladefondue med frukt
Varm 200 gram sjokolade på svak varme i en kjele, med litt vann i bunnen. Når all sjokoladen er smelta hell oppi en halv kremfløte. Og rør forsiktig til det har blandet seg. Sjokoladen skal ikke koke.

Kutt opp ulike frukter i passe terninger etter ønske. Vi valgte jordbær, mango, ananas og eple.
Server frukten på fat med tregrillspyd til å dyppe frukten i sjokoladen.

Server Cava ved siden av.
Nyt!

1 kommentar:

  1. Nydelige retter og til inspirasjon! Kanskje jeg skal ta ett hopp opp i mat-nivå avogtil, og da sammen med gode venner, høres dette koselig ut!

    SvarSlett