Det kan selvfølgelig diskuteres om Bortelid kan defineres som fjellheimen. Hyttetur, snø, ski sto på agendaen, men man kan jo ikke grille pølser hele dagen. Så vi bestemte oss for å lage en treretters med inspirasjon fra de norske fjell. Vi skulle på en ukjent hytte og måtte derfor tenke litt i forhold til behov for utstyr og ingredienser.. I tillegg visste vi at alt skulle fraktes gående på ski den siste biten.
Salat med fenalår og jordbær
200 g fenalår i skiver
1 pære delt i lange tynne skiver
1 hjertesalat
1 beger cherrytomater delt i to
200 g jordbær delt i skiver
Til dressing:
Rist balsamico og god olivenolje over.
Server godt brød ved siden av
Riv fenalåret og salaten , del resten av ingrediensene og bland.
Vi åpnet en italiensk Valpolicella til forretten og beholdt samme vin til neste rett også.
Reinsdyrfilet med pære, potet og sopp
600 g reinsdyrfilet
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ss smør
4 poteter
4 pærer
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ss smør
1 sjalottløk
1 dl rødvin
1 ss balsamico
2 dl sjy
1 ss smør
litt brunost
smakes til med salt og pepper
100 g spinat
200 g sjalottløk
200 g sopp
salt
pepper
smør til steking
sett ovnen på 180 grader, steketid ca 20 minutter
Skrell potetene. Skjær poteter og pærer i en halv cm tykke skiver. Stek dem i smør og krydre med salt og pepper. Stable potet og pære i fire "tårn" og sett dem i en ildfast form.
Skjær forsiktig av hinner på reindyrfileten. Smør den inn med salt og pepper. Stek den raskt i steikepanna til den får litt stekeskorpe og en fin farge. Legg den deretter i formen sammen med potetene og stek i ovnen i 20 minutter.
Del opp sjalottløkene i fire, skjær soppen i skiver. Riv av stilkene på spinaten. Stek løk og sopp til de har fått en fin farge og bland inn spinaten de siste 2 minuttene.
Sjokoladefondue med frukt
Varm 200 gram sjokolade på svak varme i en kjele, med litt vann i bunnen. Når all sjokoladen er smelta hell oppi en halv kremfløte. Og rør forsiktig til det har blandet seg. Sjokoladen skal ikke koke.
Kutt opp ulike frukter i passe terninger etter ønske. Vi valgte jordbær, mango, ananas og eple.
Server frukten på fat med tregrillspyd til å dyppe frukten i sjokoladen.
Server Cava ved siden av.
Nyt!
Salat med fenalår og jordbær
200 g fenalår i skiver
1 pære delt i lange tynne skiver
1 hjertesalat
1 beger cherrytomater delt i to
200 g jordbær delt i skiver
Til dressing:
Rist balsamico og god olivenolje over.
Server godt brød ved siden av
Riv fenalåret og salaten , del resten av ingrediensene og bland.
Vi åpnet en italiensk Valpolicella til forretten og beholdt samme vin til neste rett også.
Reinsdyrfilet med pære, potet og sopp
600 g reinsdyrfilet
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ss smør
4 poteter
4 pærer
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ss smør
1 sjalottløk
1 dl rødvin
1 ss balsamico
2 dl sjy
1 ss smør
litt brunost
smakes til med salt og pepper
100 g spinat
200 g sjalottløk
200 g sopp
salt
pepper
smør til steking
sett ovnen på 180 grader, steketid ca 20 minutter
Skrell potetene. Skjær poteter og pærer i en halv cm tykke skiver. Stek dem i smør og krydre med salt og pepper. Stable potet og pære i fire "tårn" og sett dem i en ildfast form.
Skjær forsiktig av hinner på reindyrfileten. Smør den inn med salt og pepper. Stek den raskt i steikepanna til den får litt stekeskorpe og en fin farge. Legg den deretter i formen sammen med potetene og stek i ovnen i 20 minutter.
Del opp sjalottløkene i fire, skjær soppen i skiver. Riv av stilkene på spinaten. Stek løk og sopp til de har fått en fin farge og bland inn spinaten de siste 2 minuttene.
Sjokoladefondue med frukt
Varm 200 gram sjokolade på svak varme i en kjele, med litt vann i bunnen. Når all sjokoladen er smelta hell oppi en halv kremfløte. Og rør forsiktig til det har blandet seg. Sjokoladen skal ikke koke.
Kutt opp ulike frukter i passe terninger etter ønske. Vi valgte jordbær, mango, ananas og eple.
Server frukten på fat med tregrillspyd til å dyppe frukten i sjokoladen.
Server Cava ved siden av.
Nyt!
Nydelige retter og til inspirasjon! Kanskje jeg skal ta ett hopp opp i mat-nivå avogtil, og da sammen med gode venner, høres dette koselig ut!
SvarSlett