søndag 10. januar 2010

Man tar det man har..



Hva skjer når man oppdager at gjennom jula så har det blitt altfor lenge siden vi har laget treretters?? Og man oppdager det når klokka er ni. Det er lørdag, butikken er stengt, og ingenting er forberedt.. Da er det bare å begynne, improvisere, og se på hva som er mulig å få til:


Avokadosalat med reker
1 avokado
200 g reker
4 vårløk

1/4 finhakket rødløk
saften av 1 sitron
1 skje olivenolje
2 ss soyaolje
2 hvitløksfedd finhakket
limeskiver

Skjær avokado i skiver og del på midten, rens rekene, kutt vårløk i strimler. Bland sammen.
Bland rødløken, sitronsaft, oljene og hvitløk i en "rister" og hell det over salaten. Server med små baguett skiver og pestosmør. (Pestosmør: ferdig basilikumpesto på glass blandet med smør og sitron)

Ovnsbakt lammelår med råstekte basilikumpoteter og rødvinsjy
Lammelår i skiver
10 Hele småtomater
1/2 squash i strimler
1/2 hvitløk i hele fedd
2 epler i båter
1 dl rødvin
1/2 dl vann
2 ss smør
1 kvist fersk rosmarin
1 ss grovmalt pepper

Stek lammelårskivene på sterk varme i resten av pestosmøret fra retten før. La skivene få stekeskorpe og legg de deretter i en ildfast form, med rosmarin, pepper og hvitløk. stek i ovnen i 20 min på 200 grader. Ha oppi en halv dl vann, når vannet koker helles rødvinen over. Når det er ti minutter igjen ha resten av grønnsakene oppi.

De siste 10 minuttene stekes potetskivene på middels varme med en blanding av pesto, smør og sitron.

Varme krydrede bjørnebær med mascarponekrem og marengsdryss
200 g bjørnebær
2 ts grønn pepper i lake
2 ts fennikkelfrø
10 hele anis
50 g valnøtter

Mascarpone
2 ss melis
2 ss crame fraishe
saften av 1 lime
1 vaniljestang (frøene)

Varm blandingen på middels varme til det er gjennomvarmt (ha pepperet i en pepperkule/tekule, og ta opp før servering).
Pisk mascarponeblandingen sammen så den blir luftig.
Knus en marengs over.


Drikkeforslag:
Det er værre uten forberedelse, så det ble en Sancerre og sitronvann gjennom hele middagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar