Blåskjell og hvitvin er en slags hverdagslykke av de store. Det er billig, enkelt, koselig og innmari deilig. Og for å innvie en helg, feire en god dag, gjøre en dårlig dag god.. Hva som helst er god nok grunn for blåskjell. Det skal hvitvin i maten, og til maten. Og vinteren er et perfekt tidspunkt for blåskjell.
Vi har prøvd ulike varianter av blåskjellsoppskrifter, tatt litt herfra og derfra og utvikla vår egen. Denne har mye smak!
Velbekomme!
Til 3 (!) personer
3 kg blåskjell
5 dl vann
6 dl hvitvin
3 ss mel
2 ss smør
1 nett sjalottløk
1/2 hvitløk
saften av 1 sitron
4 rød chili
1 stor neve frisk dill..
2 dl fløte
Vask og skrubb blåskjellene. Kast de som ikke lukker seg (sjekk ved å banke på dem). Stek finhakket løk og hvitkløk i smør til det er mørt. Dryss over melet og rør om. Ha i vann, vin, sitron og chili. Kok opp.
Ha i blåskjellene og ha varmen på fullt. Legg på lokk og la blåskjellene koke i 6-8 minutter.
Ta blåskjellene opp med en hullsleiv, kast de som ikke har åpnet seg. Ha fløten i kraften og la det koke opp en gang til. Hell alt over blåskjellene og dryss rikelig med dill over.
Serveres med godt brød og gjerne urtesmør.
Vi drakk en Italiensk Madonna Alta, Colli Martani, Grechetto.
Nyt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar