En lørdag i midten av desember er det pepperkakefest for små og store hos oss. Da blir det laget pepperkaker i lange baner. I år ble oppskriften 4 doblet. Det er Vegard som er sjefen for deigen og steikinga, mens jeg er "kaosvertinne". Og kaos blir det når 11 små og 9 store skal lage pepperkaker samtidig, men en fantastisk koselig tradisjon.
Oppskriften er viktig for å holde tålmodigheten i sjakk, og denne duger både til kjevling og spising (både før og etter steiking). Det er pepper i!
Pepperkaker
200 g sirup
100 g sukker
50 g smør
2 egg
2 ts kanel
1/2 ts pepper
1/4 ts nellik
1/4 ts ingefær
1 ts bakepulver
500 g hvetemel
200 grader i ca 8 min
Smelt sirup, sukker og smør. Avkjøl og rør inn ett egg om gangen. Bland krydderne med litt av melet. Bland. Ta i melet til deigen er passe. Deigen skal stå kjølig i minst ett døgn.
Oppskriften er viktig for å holde tålmodigheten i sjakk, og denne duger både til kjevling og spising (både før og etter steiking). Det er pepper i!
Pepperkaker
200 g sirup
100 g sukker
50 g smør
2 egg
2 ts kanel
1/2 ts pepper
1/4 ts nellik
1/4 ts ingefær
1 ts bakepulver
500 g hvetemel
200 grader i ca 8 min
Smelt sirup, sukker og smør. Avkjøl og rør inn ett egg om gangen. Bland krydderne med litt av melet. Bland. Ta i melet til deigen er passe. Deigen skal stå kjølig i minst ett døgn.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar