lørdag 9. mars 2013

Pasta med kjøttsaus og tomatsalat


Hverdagsmiddager er en stor del av livet. I en familie med tre barn gjelder det også å ha noe som er godt for både små og store. Pasta med kjøttsaus er en gjenganger, og noen har spurt om hvorfor ikke akkurat denne retten ligger på bloggen. Så for å innfri ønskene, og vise en god og lettvint kjøttsaus uten bruk av ferdig glass, så blir denne herved gjort tilgjengelig på blogg.

Oppskriften er til en familie med 2 store og 3 små:

1 dobbelpakke fersk pasta
1 boks gode hermetiske tomater
1 ss tomatpure
1-2 ss olivenolje
2 hvitløksfedd
1/2 finhakket chili (kan sløyfes)
3 ts basilikumpesto
2 ts balsamicoeddik
1 ts oregano
litt sitronsaft/ salt
grovmalt pepper
400 g kjøttdeig uten salt og vann.


Ta tomatene i en kjele, og mos dem med en stavmikser til det blir en glatt masse (barnevennlig). Ha i tomatpurè,olivenolje, hvitløk , chili. La sausen småkoke mens du steker kjøttdeigen på middels temperatur. Rør under steking, så kjøttdeigen ikke blir for mye stekt. Når kjøttdeigen er ferdig stekt helles den oppi tomatsausen. Bland godt. Rør deretter inn pesto, oregano, sitronsagt og grovmalt pepper. Smak.

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Server med nyrevet parmesan over, og tomatsalat ved siden.  Litt godt brød med pesto gjør susen.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar