lørdag 9. mars 2013

Ovnsbakt laks med stekte grønnsaker

 
 
 
 

Ovnsbakt laks er deilig, enkelt. Det duger både til hverdags og fest. Den rød fisken liker ofte barn, og dessuten så har den ofte en grei pris. Bruk ferdige laksefileter fra fiskedisken så slipper du hele problemet med fiskebein også.  I ovnen så lager du enkelt en voksen versjon og en barneversjon ved å dele laksefileten på langs og lage en foliepakke med hver.

Laksefilet
1 sitron
2 ss smør
1 neve frisk koriander, dill og persille
2 ts revet ingefær
1/2 chili, finhakket
2 fedd hvitløk
2 ss hvitvinseddik
Sitronskiver
Salt
Pepper

Skjær laksefileten i to på langs og legg de i hver sin foliepakke. I den ene så lager du den barnevennlige: Strø over litt salt, grovmalt pepper og sitronskiver over fisken. Legg et par smørklatter oppi pakken. Lukk den og sett den i ovnen.

Pakke nummer to er den mer voksenvennlige:
Legg laksefileten i folien. Strø over urter, hakket hvitløk, revet ingefær, chili, hvitvinseddik og legg over sitronskiver. Strø over salt og pepper etter ønske.


Sett pakkene i ovnen i forvarmet ovn på 225 grader  i 20-35 minutter, etter tykkelse på fisken. (det tar lengre tid om pakken er helt igjen.


Glaserte grønnsaker:
Selleri
Brokkoli
Vårløk
Gulerøtter
1 ss akasiehonning
1 ss Sitronsaft
1 ss olivenolje
Grovmalt Pepper

Kutt grønnsakene i små firkanter, ha dem i en bolle. Rist sammen en dressing av honning, sitronsaft, olje og pepper. La grønnsakene stå med blandingen over til det er 5 minutter før servering. Stek da grønnsakene raskt i en panne til de har blitt litt myke utenpå, men harde inne. Strø litt urter over før servering.

Server laksen og grønnsakene med saltbakte poteter og sandefjordsmør.

 
 
 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar