søndag 2. desember 2012

Bestemors fylte kjeks



350 g smør
250 g sukker
2 egg
500 g hvetemel
2 ts bakepulver

Smøret og litt av sukkeret røres til det er hvitt. Eggene og resten av sukkeret røres til eggedosis og has i det rørte smøret. Deretter røres mel og bakepulver inn.
Settes på platen med kakesprøyte (flat del) eller kjøres ut gjennom den taggete, flate delen av en gammeldags kjøttkvern.

Skjær over kakestrimlene i passende lengde før du putter dem i ovnen, så er de lette å brekke over på rett sted etterpå. Pizzahjul fungerer bra til denne jobben.

La kakene avkjøle på rist. Når de er avkjølt smører du smørkrem mellom og legger dem i en kakeboks.

Smørkrem
150 g smør
150 g melis
1 eggeplomme
1 ts vaniljesukker


 

3 kommentarer:

  1. Hei jeg snublet over denne bloggen og tenkte at jeg måtte inn og ta en titt..
    Du har en masse fantastiske oppskrifter som jeg nå lurer på om jeg skal prøve.
    og så så jeg disse kakene, de husker jeg veldig godt at jeg har vært med å bake men har mistet oppskriften.
    Disse husker jeg som kjempe gode.

    ha en fin kveld
    klem anne margrethe

    SvarSlett
    Svar
    1. Det var hyggelig å høre! Disse julekakene er sånne kaker vi har hatt i hus siden jeg var liten, det er gøy å ta vare på noen tradisjoner. Spesielt i jula :)

      Slett
  2. Hei! Syns oppskriften din ser så spennende ut! Men så lurer jeg på hvor god holdbarhet det er på de fylte kjeksene, særlig med tanke på eggeplommen i fyllet? Er det noe jeg kan lage nå, og lagre til jul liksom? Beste hilsen Gøril i Aurland

    SvarSlett