søndag 27. januar 2013

Banankake




 
Hos oss hender det ganske ofte at et par bananer blir liggende litt for lenge. Når skallet er blitt brunt ser de ikke så fristende ut. Men istedenfor å la de ligge der og ta imot bananfluer, kan du mose dem og hive dem sammen med litt annet oppi en form. Vips tryller det seg fram en deilig og enkel banankake, som hele familien liker.
 
 
Til en rund form trenger du:
 
2 egg
2 kopper sukker
1 ts natron
 
2 mosede bananer
125 g smør/ margarin
3 ss melk
3 kopper hvetemel
2ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
 
Visp egg, sukker og natron. Kutt smøret opp i terninger. Ha  i smør, mel og bananer vekselvis mens vispen går i sakte fart.
 
Stees på nederste rille i ovnen på 175 grader i 46-60 minutter.
Server lunken
 
 
Hvis oppskriften dobles passer den til en liten langpanne. Steketiden må da være litt kortere.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar