fredag 28. september 2012

Høstmat med kantareller og kylling



Noen ganger er det ikke de store middagene, forberedt i timesvis som frister. Men derimot en enkel liten, kjapp, varmende kveldsrett. Kanskje etter en hektisk dag hvor middagen forsvant i logistikken i heimen.

Derfor heller ingen nøyaktig oppskrift, men mer et bilde og tekst til inspirasjon:

2 kyllingfileter
1/2 chili
1/2 lime
2 hvitløksfedd
olivenolje
Grovmalt pepper
300 g nyplukkede kantareller
smør
1 neve småløk (mindre enn vanlige sjalottløk, vi fant de på vung tau i Kristiansand)
Parmesanskiver
Basilikum
Koriander
Godt brød

Skjær kyllingen i strimler. Legg kyllingen i kald stekepanne, og bland med chili, limesaft, hvitløk, olivenolje og pepper. Stek på middels varme. Ta ut av stekepanna. Stek kantareller og løk med smør og pepper til løken er myk, og kantarellen har fått farge. Bland kyllingen tilbake i sopp og løkblandingen. Bland inn rikelig med koriander og basilikumblader. Strø over med tynne parmesanskiver.
Ta blandingen ut av stekepannen.

Stek deretter brødskivene fort på hver side i stekepannen.

Legg  brødet på tallerken og dander kantarellblandingen rikelig over brødskiven. Serveres med en enkel avokado og tomatsalat.

Serveres med et stort glass kald øl.







 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar