søndag 16. september 2012

Helt enkelt,- pai


Middagspai er enkelt og godt. Det er også en fin måte å bruke opp litt rester på.  En pai duger også godt til en kveld med gode venner.
Her er en oppskrift på pai. Men du kan variere innhold etter eget ønske.

Paideig
3 dl hvetemel
125 g smør
2-3 ss vann.

Smuldre smøret i melet. Kna dette sammen med 2-3 ss vann. Pakk paideigen i plast og la den hvile i ca 1 time. Trykk ut paideigen i paiformen og la den steke i 10 min på 200 grader.

(har du ikke tid til å la paideigen hvile, så trykk paideigen direkte ut i formen. Paien blir god likevel)

Fyll:
300 g bacon
1/2 rødløk i skiver
1 1/2 finhakket chili
1 neve hele spinatblader
2 vårløk
 2 ss bladpersille



Eggestand
3 egg
2 dl fløte
3 ss youghurt naurell
2 dl revet ost
2 hvitløksfedd
Salt
pepper
Revet muskatnøtt

Stek bacon, ha med rødløken i panna mot slutten, slik at denne blir myk. Fordel fyllet i den stekte paibunnen. Hell over eggestanden.

Stek i 25 minutter på 200 grader midt i ovnen. Eller til eggestanden har stivnet.

Server med salat og godt brød til.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar