lørdag 25. august 2012

Marokkansk gryte


Noen retter lukter vannvittig godt! Denne retten er en av disse. Allerede i det du begynner å blande krydderet sprer lukten seg og smaksløkene begynner å glede seg helt av seg selv. Det er masse krydder i retten, likevel er den ikke sterk, den bare smaker masse.


Ingredienser:
3 -4 kyllingfileter
400 g lammefilet
1 1/2 ss chilipulver
1 1/2 ss paprikapulver
2 ts malt koriander
2 ts malt spisskummin
2 ts gurkemeie
2 ts malt ingefær
2 chili uten frø
1 ss salt
1/2 hvitløk
2 rødløk
6 dl vann
1/2 dl olje
Et glass svarte oliven uten stein
1/2 kg små tomater
2 grønne paprika
1 neve fersk koriander

Kutt kjøttet opp i litt store firkanter. Bland krydderet + hvitløk, chili og olje. Rør krydderet inn i kjøttet. Bruk eventuelt mer olje for å få krydderet til å komme rundt overalt. La kjøttet stå i ca 1 time eller mer.
Stek kyllingen i en tykkbunnet gryte til kjøttet har blitt hvitt. Ta det ut av kjelen. Stek lammekjøttet ( kan også benytte oksekjøtt, hvis lammekjøtt ikke er tilgjengelig) til det blir brunt. Legg tilbake kyllingkjøttet, og putt løken i gryta. Stek videre i 2-3 min til løken blir blank. Hell over vannet og rør rundt. La gryta stå og småkoke i ca 30 min. Når det er 5 min igjen før servering har du oppi oliven, tomater og paprikabiter.

Når gryta står på bordet helles over 1 neve fersk koriander.

Serveres med couscos og godt brød. Lag gjerne hummus ved siden av.

Nytes allerhelst sammen med gode venner!

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar