torsdag 16. august 2012

Grillet svinefilet med avokadosalat, grillet paprika og mango


Lettvint grillmat i forskjellige varianter er sommerens slager. Grillmat gir mindre oppvask, gir mer utetid, og gir mulighet for å brenne bål i grillen til slutt. Vel og merke hvis du har en kullgrill.

Svinefiletene som ligger i kjøttdisken er ypperlige å grille hele, og deretter dele dem oppp og anrette dem foran gjestene.

Først et tips: Grillmat har lett for å bli fort kaldt, be gjestene forsyne seg av tilbehøret først på tallerkenen, og la dem vente til kjøttet (eller fisken) er ferdig, da får de varmt kjøtt til tilbehøret og kan begynnne å spise med en gang. Gjester skal vente på grillmat, ikke omvendt.

Til tre personer:
1 svinefilet (ytre eller indrefilet)
4 ss olivenolje
3 ss soyasaus
2 ss akasiehonning
1/2 lime (saften av)
2 grovhakkede hvitløksfedd
Grovmalt pepper

1 mango ( en som er litt hard)
2 søte paprika

1/2 frisesalat
1 neve ruccolasalat
1 avokado
4 ss grovhakket bladpersille
Grovmalt pepper
2 ss olivenolje
2 ts hvit balsamico

Slik gjør du det:
Rør sammen en blanding av olivenolje, soyasaus, honning, limesaftm, hvitløk og pepper. Ha dette i en plastposte og legg svinefileten inne. Se til at marinaden smøres godt utover svinefileten. La den hvile i posen i ca 1 time.

Skjær mango og paprika i lange, brede strimler.

Vask salaten og bland den med olivenoljen og blasamicoen. Rør avokadoen for seg og bland denne inn i salaten. Rør inn persille og kvern over rikelig med pepper.

Legg svinefileten hel på grillen, og stek den på alle sider til den får god stekeskorpe. La den deretter ettersteke i 5 minutter på lavere temperatur. De siste 2 minuttene legger du på mango og paprika. Stek ca 30sek - 1 min på hver side.


Serveres med godt brød, eller ovnsbakte poteter til. Eller spis retten bare som den er. Men noen vil heller ha mais......

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar