søndag 17. juni 2012

Thai suppe





1 ss olje
2 hvitløksfedd
4 sjalottløk
3 cm frisk ingefær
2 ss rød karripasta
1 rød chili
4 dl kokosmelk
4 dl vann
1 hønsebuljongterning
3 kyllingfileter (finskåret)
1 lime (saften av og revet skall av)
5 vårløk
½ pakke spinat
1 neve koriander eller bladpersille

Finhakk hvitløk, sjalottløk og ingefær og fres dette i oljen et par minutter. Ha i karripastaen mens du rører, la dette frese godt sammen med det andre slik at karripastaen bobler. Spe med all væsken mens du rører. Smuldre i buljongterningen og la dette få et oppkok. Ha i chilien.( Hvis du på dette tidspunktet ser at det er for lite væske,  så er dette riktig tidspunkt å ha i litt mer vann og kokosmelk, enn det som står i oppskriften. Noen vil gjerne ha mye væske i suppen, mens andre ønsker at den skal være mer som en gryte. Du bestemmer. Husk at tllsetter du mye ekstra væske blir suppa svakere )

Ha i kyllingbitene 5-7 minutter før suppa skal serveres, vårløken 2-3 minutter før spinaten røres inn rett før servering. Og en neve koriander og limeskallet drysses over.
Server rykende varmt rett fra kjelen med godt brød til!


Vi har hatt suppa som en del av en meny til en barndedåp, hele dåpsfest menyen finner du her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar