søndag 10. juni 2012

Grillspyd med salat i tortilla




På våren har det lett for å bli mye pølsespising. ALLE skal plutselig grille. Med tre barn i familien så er det mange sommeravslutninger som skal gjennomføres og gjennomspises.

Men hvorfor spise pølse på alle disse avslutningene? Jo selvfølgelig fordi det går raskt og griller, pølser fungerer å grille på overopphetede griller, med minimal plass til hver. Den andre fordelen med pølser er at den kan spises stående, uten nevneverdig behov for kniv og gaffel. Det er ikke så mye som kan utkonkurrere det. Med litt mer forberedelser, kan grillspyd være et alternativ. Det er iallfall mye bedre.

Oppskriften holder til 10-15 grillspyd


400 g biffkjøtt/ entrecote
Saften av 1/2 lime
2 hvitløksfedd
1 ss balsamicoeddik
3-4 ss olivenolje
2 ts grovmalt pepper
1 ts sennep

Kutt opp kjøttet i strimler og legg det i en plastpose. Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell  det over kjøttet. Kommer ikke marinaden godt nok rundt kjøttet, så ha i litt mer olivenolje. Knyt igjen posen og legg den i kjøleskapet over natten. Eller la den marinere en time på kjøkkenbenken.

Tre kjøttbitene langsetter på grillspydene. Og grill over sterk varme. Snu flere ganger, så de ikke blir brent.

Legg grillspyd i vann til de de skal brukes.
Tips: Bruker du mye tregrillspyd i sommersesongen så sette en bunke i et glass. Så har du alltid noen tilgjengelige.

Lag en salat av:
2 avokado
6 tomater
1/2 rødløk
Friske basilikum og persilleblader
Parmesanost
1 ss olivenolje
2 ts hvit balsamicoeddik
Saften av 1/2 lime
Grovmalt pepper.

Skjær avokado og tomater i små biter, og bland inn tynne skiver av rødløk. Bland inn en god neve med finskåret parmesanost (skjær den med lett hånd med en ostehøvel).
Bland inn en dressing av olivenolje, balsamico, lime og pepper.

Grill grillspydene. Legg litt av salatblandingen på tortillalefsen og trekk de ferdiggrillede kjøttbitene av grillspydene. Rull sammen.

Kan spises stående uten kniv og gaffel.







2 kommentarer:

  1. Takk for oppskriften og tipset.
    Jeg gjorde alt som var i oppskriften, og den smakte meget bra .Når det gjaldt
    Grillingen så brukte jeg grillen i ovnen inne og alt blev hel o k.

    O.T. Kongsvinger


    SvarSlett
    Svar
    1. Det var hyggelig å høre!! Supert å vite at det går bra å grillen den i ovnen også :)
      Takk for kommentar!

      Slett