søndag 6. mai 2012

Indisk kyllingsuppeDette er en superenkel hverdagssuppe, som krever maks en halv time fra start til slutt (nesten inkl. handling). Den minste hos oss likte suppa supergodt, og de to andre var heller lunkne, men det er de stort sett alltid når alt kommer oppi samme gryte. (sukk hvorfor har vi fått utdelt tre barn med totalt forskjell smakssanser) .

Uansett. Det er godt å lage noe annet enn de vanlige rettene, og samtidig kunne lage maten raskt i en ellers travel hverdag- og når du da samtidig kan lage hele retten fra bunnen av innen en halv time, så burde det ikke være så vanskelig å tenke at dette er et godt alternativ.

Denne oppskriften har jeg lånt av Camilla Agerup, og du finner orginaloppskriften her.

I vår oppskrift så finner du litt mer ingefær enn i orginalen, løken er byttet ut med, sjalottløk og vårløk og saltet er byttet ut med limesaft.Velg hvilken du vil, den anbefales uansett.

Ingredienser
4 kyllingfileter
1 l vann
2 ss  kyllingfond el. lignende
 1 pakke fløte
1,5 cm ingefær
3 hvitløksfedd
1 chili uten frø
3 gulrøtter, revet
1 eple, revet
1 pose sjalottløk
1 bunt vårløk
2 ss smør
saften av 1 lime
1 ss karri
Grovmalt pepper
Koriander

Del kyllingen i småbiter, riv gulerøtter og eple, finhakk løk og strimle vårløk, finhakk ingefær, hvitløk og chili.
Stek kyllingen i en vid gryte til den får litt farge. Ha i løk, ingefær, hvitløk og chili til det blir blankt. Tilsett eple og gulerøtter. Dryss over karri. Ha i kyllingfond, vann, limesaft og fløte. Smak til med salt og grovkvernet pepper. Dryss over koriander før servering.


Server godt brød og smør til!

PS: Noen rundt bordet mente det ville være bedre å øke væskemengden, fordi det ble mer gryte enn suppe. Prøv deg fram selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar