søndag 22. april 2012

Fisk i form



Dette er en superenkel fiskerett som alltid blir god. Den blir godt mottatt av både voksne og barn. En god hverdagsrett med andre ord. Denne retten kan du variere mye. Sist jeg laget den ble den laget ca slik:

Fiskefilet av torsk og ørret uten skinn, totalt 800 g.
1 pakke sukkererter
1 fennikkel
1/2 squash
3 gulrøtter
3 vårløk
1,5cm fersk ingefær, revet
1 fedd hvitløk
1 fløte
Saften av en halv sitron
Grovmalt salt og pepper
1 neve finhakket fersk kjørvel og dill
250 g reker


Ta av skinnet på fisken, og fjern eventuelt synelige fiskebein. Legg disse i bunnen av en ildfast form (som har plass til en del til.. ). Legg deretter over sukkererter, squash, gulerøtter og vårløk i strimler. Skjær fennikkelen i tynne skiver og legg over. Riv ingefær over sammen med presset hvitløk. Hell saften av en halv sitron over formen. Til slutt helles sitronsaften over sammen med fløten. Kvern over salt og pepper.

Sett i forvarmet ovn i 20- 25 minutter på 225 grader. Eller til fisken er ferdig.

Dryss over finhakkede urter og ferske reker.

Serveres med f.eks saltbakte poteter til.

2 kommentarer: