søndag 19. februar 2012

Pasjonsostekake, Verdens Beste Ostekake


Drister meg til å bruke store ord i overskriften, for dette er uten sidestykke den beste ostekaken jeg har smakt. Har lagd den i mange sammenhenger og den høster alltid lovord, til og med hos ostekakeskeptikere.

Den er noe omstendelig å lage, men slett ikke vanskelig å få til. Husk bare på å kjøp inn rikelig med pasjonsfrukt, da saftinnholdet har en tendens til å variere.
Det som også gjør denne kaken spesiell, er at man ikke bruker den evindelige tørre-kjeks-bunnen.

Bunn:
120 g eggehvite
60 g sukker
160 g hasselnøttkjerner
100 g melis
2 ts kakaopulver

Sett ovnen på 170 grader.

Pisk eggehvite og sukker til marengs, i maskin eller for hånd. (går like fort for hånd)
Grovhakk nøttene i foodprosessor sammen med melis og kakao.
Vend nøttebaldingen forsiktig inn i marengsen med en slikkepott.
Kle et stekebrett med bakepapir, og smør røren utover i et 1 1/2 cm tykt lag.
Stekes midt i ovnen i ca 25 min.

Ostekrem:
3 gelatinplater
1/2 dl pasjonsfruktjuice (fra 4-6 Pasjonsfrukter)
250 g kremost naturell
150 g sukker
1/2 dl appelsinjuice
3 dl kremfløte

Del fruktene i to, skrap ut innholdet og gni det gjennom en sil slik at steinene blir liggende igjen.
Kjør kremost, sukker og pasjonsfruktjuice til en glatt masse i matprosessor.
Legg gelatinplatene i bløt i minimum fem minutter.
Varm appelsinjuice til kokepunktet, og ta den av varmen.
Klem vannet ut av gelatinen, og løs den opp i den varme appelsinjuicen.
Tilsett appelsinjuicen i osteblandingen og bland godt.
Pisk fløten til krem, og vend den inn i ostemassen med slikkepott.

Pasjonsfruktgelè:
2 gelatinplater
1 dl appelsinjuice
100 g sukker
1 ts maisenna utrørt i 1 ss kaldt vann
2 Pasjonsfrukter

Kok opp appelsinjuice og sukker, tilsett maisenna-blandingen under omrøring og småkok i 1/2 minutt.
Del fruktene i to, skrap ut innholdet og ha det i sausen.
Bland sammen med stavmikser, men forsiktig så ikke stenene knuses.
Bløtlegg gelatinen i minimum fem minutter,
Sil sausen, klem vannet ut av gelatinen og løs den opp i den varme sausen.
Geleen er nå klar til bruk.

Montering:
Smør en kakering (16-20cm) med litt nøytral olje.
Stikk ut bunnen med kakeringen, sett ringen på serveringsfat og legg bunnen oppi.
Fyll ostekrem oppi formen og stryk toppen jevn.
Sett kaken i fryseren i minimum 6 timer.
Ta kaken ut av fryseren 4 timer før servering, dekk toppen av den fryste kaken med pasjonsfruktgelè.

Sett så kaken til tining i kjøleskapet i fire timer.
Før servering varmes ringen med varmt håndkle, og løftes forsiktig av.
Pynt kaken med f.eks. bær og frukt.

Kaken på bildet ble lagd til Alvas dåp. Den er lagd i hjerteform, og pyntet med pasjonsfrukt, bringebær, sjokoladekruseduller og hjemmelagde Hippenkjeks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar