lørdag 25. februar 2012

Gravet kveite med ovnsbakte tomater og hvitløksbrød
Enkel og lettvin forrett som kan lages til mange. Problemet er at kveite i hovedsak selges i koteletter. For å få kveitefilet som fungerer best, må du derfor snakke med fiskehandleren. Det går også an å lage det av rensede kveitekoteletter, det blir like godt, men det er veldig mye vanskeligere å skjære fine, tynne skiver til å anrette fint med. Jeg fikk bare tak i kveitekoteletter denne gangen, og måtte derfor fire på kravene i forhold til anretting og fiskestykker. Men altså, til ca 300 gram kveite ( helst filet), gjør du følgende ett døgn før servering:

2 ss sukker
2 ss maldon salt
1/2 chili
Skallet av 1 lime
1 ts grovmalt pepper


Rens fisken for skinne og bein, enten den er sånn eller sånn. Dryss sukker og salt blandingen over og under fisken. Smør en blanding av chili, limeskall og pepper over fisken og la den ligge kaldt og under litt press ( 500 g) over natten. Til morgenen snur du fisken, og heller over laken som har kommet rundt. La den fortsatt ligge i press til du skal bruke den på kvelden.


Småtomater
Olivenolje
Koriander
Hvitløksbrød

Sett en ildfast form med småtomater og sildre litt olivenolje over. La stå i ovnen på 225 grader i ca 15 min eller til tomatene sprekker litt i skallet.
Skjær tynne skiver av den gravede kveiten og anrett på tallerkener. Legg på sprøstekte hvitløksbrød. Dryss over frisk koriander. Legg på de varme tomatene og server.


Vin: Server med en god Soave vin fra Italia


2 kommentarer: