lørdag 29. januar 2011

Dåpsfest!Det er ikke så lett å lage meny til en dåpsfest. Det skal kunne fungere til mange. Både små og store skal finne noe de liker, og man skal helst slippe å stå en hel helg på kjøkkenet. Det er også en fordel at rettene er lette å instruere flere til å lage, siden man fort blir opptatt med barn på en sånn dag. Hvis man velger å ha flere retter syns jeg også det er en fordel at de kan has på samme tallerken uten at smakene ødelegger for hverandre (Vi satt fram suppetallerken til de som ville ha suppe)

Thai suppe1 ss olje
2 hvitløksfedd
4 sjalottløk
3 cm frisk ingefær
2 ss rød karripasta
1 rød chili
4 dl kokosmelk
4 dl vann
1 hønsebuljongterning
3 kyllingfileter (finskåret)
1 lime (saften av og revet skall av)
5 vårløk
½ pakke spinat
1 neve koriander eller bladpersille

Finhakk hvitløk, sjalottløk og ingefær og fres dette i oljen et par minutter. Ha i karripastaen mens du rører, la dette frese godt sammen med det andre slik at karripastaen bobler. Spe med all væsken mens du rører. Smuldre i buljongterningen og la dette få et oppkok. Ha i chilien.
Ha i kyllingbitene 5-7 minutter før suppa skal serveres, vårløken 2-3 minutter før spinaten røres inn rett før servering. Og en neve koriander og limeskallet drysses over.
Server rykende varmt rett fra kjelen med godt brød til!

Kyllinggrillspyd
Vi lagde små kyllingspidd med peanøttsaus og myntechutney. Oppskriften til disse finner du her:
Kyllingspydene har vi lagd før og de har blitt godt motatt hos familiens minste. Peanøttsausen og myntechutneyen kan gjerne lages dagen i forveien, og gjør retten litt mer spennende for de voksne i familien.


Svinewok med nudler
En svinefilet (700 g)
Brekkbønner
Sellerirot
Gulrøtter
Nudler
Cashewnøtter

Svinekjøttet deles og strimles dagen i forveien og marineres slik:
3 ts grønn karripasta
2 ss akasiehonning
3 ss olivenolje
1 ss hvit balsamico
Saften av 1 lime

Sellerirot og gulerøtter skjæres spikertynne. Stek kjøttet først, og ta det ut og la det hvile, mens grønnsakene stekes raskt. Bland sammen. Kok nudler som anvist på pakken og bland med resten av retten.

Tilbehør
Som tilbehør hadde vi en tomatsalat med mozarella, og en grønn salat. Rugbrød etter oppskrift fra Trond Moi og mammas fletteloff

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar