søndag 6. november 2011

Lekne småretter




Hva gjør man når man ikke klarer å velge mellom alt man har lyst på? Lager mange små retter selvfølgelig.

Hvitløksbrød med tomat, mozarella og spansk skinke

Lag først hvitløksbrød. Jeg bruker skiver av nystekt baguett med en
smørblanding på:

150 g smør
1 ss sherryeddik
2 ss god olivenolje
1 ts sitronsaft
2 ss finhakket ruccola
1/2 kinesisk hvitløk

Smør rikelig på skivene og sett dem i ovnen på 250 grader i 3 min, eller til skivene har blitt sprø i kantene.

(får du for mye smørblanding igjen, er den glimrende å steke biffen din i seinere :) )

Legg tynne skiver tomater på hvitløksbrødet, og en raus skive med mozarella. Dryss oregano over. Sett i ovnen på 200 g til mozarellaen smelter litt. Sett en spekeskinkeknute på toppen. Serveres med ruccola og rød løk ved siden av.


Svinefilet og mango med koriander


Del svinefileten i små tynne skiver. Legg dem i en marinade av:
2 ss olivenolje
1/2 finhakket chili
2 cm finhakket ingefær
Grovkvernet pepper
Limesaft

Tilpass blandingen etter mengden kjøtt (mengden angitt i oppskriften er kun til 2 porsjoner)

Kutt en halv moden mango i biter, og rør inn en neve koriander.

Stek svinefileten på svak varme, rør inn en vårløk i biter de siste 2 min.

Bland svinefiletblandingen med mangoblandingen. Dryss litt mer pepper over og legg på tallerken. Serveres med blader av hjertesalat og sitron.


Asparges med røkt ørret og dillsaus



Sjalottløk
1 dl hvitvin
1 dl fløte
2 ss smørblanding
1 neve finhakket dill
1 eggeplomme
smak til med sitronsaft og grovmalt pepper

Kok hvitvin med sjalottløk inn til det halve. Ha i fløten og kok til fløten tykner. Juster ned varmen. Rør i 2 ss av smørblandingen fra hvitløksbrødene og dillen. Smak til sausen. Rør inn en eggeplomme rett før servering når sausen er tatt av plata.


Asparges
Parmesan
Dill
Sitron
Røkt ørret
Sesamfrø

Stek aspargesene til de er myke utenpå og faste inni på middels varme i stekepanna. Dryss over parmesanost og stek under lokk de siste 2 min

Legg på tallerken sammen med finsnittet røkt ørret, dryss over sesamfrø. Legg på godt med saus og server med en gang.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar