søndag 20. november 2011

Indisk, -mat og bli lykkelig av!Dette er en rett jeg har funnet hos Jamie, og som har fått små justeringer på vårt kjøkken. Den er lett å lage, og blir kjempegod med masse smak! Og det beste av alt, man blir lykkelig både av å lage og spise den.

Her går den også rett ned hos barna, spesielt hos den minste på ett år

Du trenger:
6 hvitløksbåter eller 1 kinesisk hvitløk
7-8 cm fersk ingefær
2-3 friske røde chili
1 ts sennepspulver eller 1 ss sennepsfrø
2 ts malt spisskummin
2 ts malt koriander
1 ss paprikapulver
3 ss garam masala
200 g naturell youghurt
4 kyllingbryst
1 liten neve mandler eller cashewnøtter uten salt
1 spiseskje smør
2 løk
2 ss tomatpure
5 dl vann
havsalt
1 1/4 dl kremfløte
en neve frisk koriander
saften av 1 lime

Press hvitløken, riv ingefær. og finhakk chilien ( uten frø) . Bland dette med krydderet, kun 2 av ss med garam masala.
Ha en god slant olje i stekepanna og stek krydderblandingen raskt på sterk varme. Ta halvparten av krydderblandingen i en bolle og bland med youghurten. Bland kyllingfiletene skåret i litt store biter oppi marinaden. La det ligge i minimum en halv time, men gjerne lenger.

I mellomtiden tar du smør i en kjele, sammen med finhakket løk og resten av krydderblandingen. La det surre på svak varme i omtrent 15 min. Det skal ikke bli brunt. Tilsett tomatpure, malte nøtter, en halv liter vann og 1/2 ts salt. Og la det surre på lav varme til sausen tykner.

Stek kyllingbitene på sterk varme i steikepanne ( helst grillpanne, sier Jamie) eller i ovn. Hvis du er redd for at bitene ikke er helt gjennomstekte kan du bare la dem surre med litt i sausen.

Tilsett fløten i sausen og den siste spiseskjeen med garam masala. Smak til med pepper, salt og saften av 1/2 - 1 lime. Legg oppi de stekte kyllingbitene. Smak. Riv en god neve med frisk koriander over.

Server med kokt ris, nanbrød og kaldt øl!

Nyt og kjenn etter lykken :)3 kommentarer:

  1. Så flinke dere er til å lage lykkekos i heimen. Jammen skal jeg prøve denne retten. Hørtes og ser deilig ut. Hilsen Astrid

    SvarSlett
  2. Den er absolutt verd å prøve, Astrid. I dag ble Alva sinna fordi vi prøvde å gi henne noe annet selv om vi hadde en rest av denne på bordet.. Barnet må jo ha litt chili, så klart..

    SvarSlett
  3. Mat Å bli lykkelig av...

    SvarSlett