Oppskriften passer bra til en 4-5 personer som en smårett, eller som en egen rett på en buffe. Den kan også med hell danderes som en liten forrett. Men vær obs på at retten er ganske mektig.
3 ss olivenolje
2 store løk, finhakket
4 fedd hvitløk, presset
3 ss hakket bladpersille
2 ss hakket dill
1 chili uten frø
En klype tørr sennep
en klype sukker
400 gram hermetiske tomater
1 ss tomatpurè
450 g rå små scampi, skrellet
200 g smuldret fetaost.
Revet dill over.
Surr løken i olivenoljen til den blir myk. Tilsett hvitløk, urter, sennepspulver, sukker, chili tomater, og tomatpure. La blandingen småkoke uten lokk i ca 30-40 minutter.
Legg rekene i sausen og rør om. La de koke med i 3-5 minutter eller til du ser at de er rosa.
Hell retten i et ildfast form (har du ildfaste porsjonsfat så er det ganske stilig til denne retten), og sett i ovnene på 220 grader i 5-10 minutter, så du ser fetaosten smelter. Riv over frisk dill, og server retten boblende!
Server retten direkte fra ildfast form, eller som forrett med godt brød og urtesmør.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar