lørdag 25. februar 2012

Lammefilet på ruccolaseng, med chilimarinerte aprikoser og råstekte poteter


Noen ganger kjennes et stykke biff, eller filet ganske mektig. Så hvorfor ikke servere kjøttet litt annerledes. Litt lettere, men ikke lettere på smak, og kanskje med enda flere alternativer. Prøv deg gjerne fram på tilbehør. Her er kveldens variant:

Til 2 porsjoner

200 g lammefilet

Aprikoser:
1/2 boks hermetiske aprikoser
1/2 stor chili
2 ss akasiehonning

Krydderblanding:
1 ts maldonsalt
1 ts grovmalt pepper
1/2 ts timian
1 pressed hvitløksfedd

Råstekte poteter:
5 amadinepoteter
Urtesmør til steking.
Bruk samme smørblandingen som til hvitløksbrød.


6 delte aromasopp
Ruccolablader
2 ss ristede pinjekjerner
Litt alfaspirer og parmesanost til pynt.


Vinagrette
1 ss balsamikoeddik
2 ss god olivenolje
Sitronsaft ( 1/4)

Del aprikosene i kvarter og legg de i en bolle. Finkutt chilien og bland i. Hell over akasiehonningen. La stå i 1 time.

Lag en blanding av krydderblandingen (salt, pepper, timian og hvitløk) og gni inn lammefileten med den. La kjøttet ligge med krydderblandingen i ca 1 time i romtemperatur.

Stek aromasoppen i smør så den blir brun i kantene. Rist pinjekjernene i en panne med litt olivenolje.

Stek fileten på sterk varme i smør, så den får stekeskorpe på begge sider, og du ser at brunfargen beggenner å trekke litt innover.

Dander russolasalat, aromasopp og pinjekjerner på tallerkener og sildre over med vinagretten.
Legg over aprikosene, det stekte kjøttet og en liten haug med sprøstekte poteter. Dryss over spirer og litt parmesanost.

Vin: Serveres med en Barbaresco, eller en annen mild favorittrødvin :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar