lørdag 25. august 2012

Helstekt kylling




Å steke kyllingen selv er så utrolig mye bedre enn å kjøpe ferdigstekt kylling at det nesten ikke kan sammenlignes med noen form for rettferdighet. Det er på ingen måte vanskelig, det tar bare en times tid, og det er det jo mye god mat som gjør. Kjøp fersk kylling hos slakteren eller gårdskylling i butikken.

Ingredienser
1 kylling
1 lime
1 hvitløk
salt og pepper
smør

Vask kyllingen. Gni kyllingen godt inn med salt og pepper over hele. Del limen og hvitløken i 4, og putt det inn i buken. Ha kyllingen i en ildfast form. Legg godt med smør på kyllingen.
Stekes i ovn på 200 grader i 50 minutter. Øs jevnlig (hvert 10 min) over med stekesjy.

Saus
1 pakke fløte
1/2 finhakket sjalottløk
1/2 chili uten frø
Stekesjy fra kyllingen.

Kok inn i fløten med sjalottløk i en kjele i 20 min. Ha i chili og stekesjy fra kyllingen. Smak til med salt, pepper og balsamicoeddik.

Serveres med en asparges, sellerirot og rødløk stekt i panne.
Saltbakte poteter og kokte maiskolber.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar