søndag 6. oktober 2013

Lammeskank med auberginpurè og ovnsbakte grønnsaker




Dette er ekte høstmat av beste sort.


Auberginpurè

Prikk en stor aubergin med en gaffel og ha den i ovnen i 30-50 min. Skrap ut kjøttet med en gaffel, rør sammen med saften av 1/2 sitron, 3- 4 ss olivenolje, 1-2 fedd hvitløk og 2 ss finhakket bladpersille. Bland godt sammen med en stavmikser. Smak til med pepper. Hold varm i en kjele på svak varme.

Lammeskank
Gni inn salt og pepper og olivenolje på lammeskankene.
Kutt opp rotgrønnsaker og fres i smør i en gryte. Tilsett 4 dl kraft, 2 ts tomatpurè, kok opp. Brun lammeskankene i en stekepanne. Legg de i gryten, og sett denne med lokk i ovnen på 180 grader i 1 1/2 time.
Ha tomater i en egen form ved siden i ovnen den siste halve timen.

Saus
Det blir god kraft i gryten. Denne tas av, og jevnes med litt maizenna, smak eventuelt til med salt og pepper ved behov.

Serveres med godt brød til, vi brukte lefselignende Asiabrød fra Vung Tau ved siden av. Det passer utmerket.

Det anbefales en god rødvin, eller en god øl.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar