Saltbakt fisk er en rett som er mye brukt i området omkring middelhavet, men altfor lite brukt her i landet. Når fisken blir saltbakt holder fisken seg saftig, og beholder all smak i seg selv.
Vi fant havbrasme hos fiskehandleren, en fisk fra middelhavet som er ganske vanlig på restauranter i det området.
Beregn en fisk pr person:
2 stk havbrasme
1 sitron
1 dillkvast
Grov havsalt
Fjern innmaten og skyll godt. Fyll buken med sitron og dill. Legg fiskene på et lag med havsalt i en ildfast form, hell havsalt over, så det dekker overalt på fisken. Skvett vann over saltet. Sett i forvarmet ovn på 200 grader i 35 minutter.
Hakk av havsaltet og server fisken på fat.
Serveres med en blanding stekte grønnsaker:
Asparges, småtomater, vårløk, shitake og østerssopp. Stekes på middelsvarme de siste 5 minuttene før servering. Bland inn revet bladpersille. Kvern over godt med grovmalt pepper.
Hjemmelaget potetmos med sellerirot i, smaker godt til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar