søndag 26. januar 2014

Chicken nuggets og kyllingkjøttboller, barnevennlig hverdagsmiddag



Chicken Nuggets

2 kyllingfilet
2 egg
4 ss griljermel/brødrasp
4 ss revet parmesan
1 ts salt
1 t ts grovmalt pepper
1 ts paprikapulver
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts cayennepepper

Kutt kyllingfiletene først opp på langs. Kutt deretter i passende stykker. Legg bitene oppi en bolle med sammenpisket egg.





Bland sammen parmesan, brødrasp og krydder. Ha dette på en tallerken.
Flytt kyllingbitene fra egget over i blandingen, sørg for at bitene blir dekket over det hele og på begge sider.
Stek  deretter i olje i stekepanne på middels-sterk varme på begge sider. Ikke stek for mange biter av gangen.
La bitene renne av på litt kjøkkenpapir.

Server med ovnsstekte poteter, dipper og salat.


Kyllingkjøttboller
1 pk kyllingkjøttdeig
2 ss finhakket bladpersille
1 stort hvitløksfedd, finhakket
2 ts rød pesto av paprika
11/2 ts maldonsalt
1 ts grovmalt pepper
1 sammenvispet egg
2 ss brødrasp/griljermel
1-2 ss olje

Ha kyllingkjøttdeigen og alt det andre i en bolle. Rør kraftig sammen med en tresleiv til alt er blandet, og kjøttdeigen ser seig ut.

Form små kjøttboller og stek dem i oliven olje på middels varme til de er helt gjennomstekt. Har du mange kan det lønne seg å la de stå å surre på svak varme i en kjele ved siden av etterhvert som de blir ferdige.

Godt til pasta, ris, båtpoteter, salat og mye annet.